Hoe geef ik een cadeau?

De ouders kiezen of ze willen dat je een cadeau zelf aankoopt of dat je centjes bijlegt.

Bij « zelf kopen », ga jij het cadeau reserveren bij Pakske en het nadien aankopen bij een shop naar keuze.

Bij « bijleggen » ga jij centjes overmaken. De ouders zorgen zelf voor de aankoop van het cadeau.

Hier vind je een complete uitleg van de werking van Pakske.

Bijleggen

Zelf kopen

Verouderde uitleg:

Op de geboortelijst vind je een reeks items, uitgekozen door de ouders in spé.

1. Klik op het cadeau naar keuze

2. Voeg dit item toe aan je cadeaumandje of kies hoeveel je wil schenken

De ouders kunnen aan hun kant kiezen of ze willen dat je dit cadeau zelf aankoopt OF dat je centjes kan bijleggen.

In het eerste geval kan je meteen op ‘Aan cadeaumandje toevoegen’ klikken.

In het laatste geval dien je eerst te kiezen hoeveel je voor dit pakske wil bijleggen.

3. In de volgende stap krijgen we een overzicht van je cadeaumandje

In bovenstaand voorbeeld zien we één cadeau (de babyfoon), waarvoor we €50 bijleggen. Het tweede cadeau (thermometer) dienen we zelf aan te kopen.

Tevreden van je keuze? Klik op ‘Pakske geven’ en begeef je naar de volgende stap.

4. Jouw gegevens invullen

In deze stap laat je je naam, e-mailadres en een persoonlijke boodschap achter voor de ouders. Bij het afronden in de volgende stap, krijgen ze een melding met jouw gift en persoonlijke boodschap.

5. Nog even nakijken

In deze voorlaatste stap kan je nakijken of alles klopt.

Heb je de juiste pakskes gekozen? Klopt je naam, e-mailadres en je boodschap? Prima!

Van zodra je op ‘Betalen via overschrijving’ en vervolgens ‘Bevestigen’ klikt, wordt je gift bevestigd.

6. Proficiat! Je gift is bevestigd

Er rest nu alleen nog zware taak van de centjes over te maken op de rekening van het gezin.

Als je een cadeau hebt gekozen dat je zelf moet bestellen, krijg je een knop te zien die je naar de webshop in kwestie leidt. Daar kan je het pakske zelf bestellen.

Opgelet: vergeet de centjes niet over te schrijven, niets zo erg als dat de ouders een herinnering moeten sturen voor de centjes ?.