Hoe werken uitbetalingen?

De centjes komen altijd op jullie rekening terecht. Dat is dan ofwel (1) de rekening die je gekoppeld hebt voor online betalingen, of (2) de rekening die je hebt ingevuld voor rechtstreekse overschrijvingen.

Opgelet: deze twee kunnen verschillen. Bij het koppelen van je rekening voor online betalingen, kijk je best even na welk rekeningnummer je koppelt.
Opmerking: het is niet mogelijk om een spaarrekening te koppelen wat de online betalingen betreft. Helaas zijn betalingen aan een spaarrekening niet mogelijk. Je neemt dan best een zichtrekening. Daarna kan je het geld overzetten naar de spaarrekening.

(1) Uitbetaling bij online betaling

In geval van online betalingen (1): deze worden per dag gebundeld en de volgende werkdag uitbetaald.

Ter verduidelijking: op maandag ontvang je drie giften: eentje van €30, eentje van €50 en eentje van €20. Dan ontvang je dinsdag een uitbetaling van €100 (20+50+30).

De uitbetalingen worden verricht door onze betalingsprovider Online Payment Platform. Op je rekening zal je dit zien verschijnen onder de naam ‘ONLINE PAYMENTS FOUNDATION’.

Opgelet: om online betalingen mogelijk te maken, moet je dit instellen onder ‘Lijst beheren’ > Betalingsvoorkeuren. Zie hier voor meer informatie.

Hier kan je alle uitbetalingen opvolgen: Account > Online betalingen

(2) Uitbetaling bij gewone overschrijving

In het geval van een gewone overschrijving (2), komt het geld zo snel als mogelijk jouw richting uit. Dat hangt af van beide banken (die van de ouders en die van de schenkers).

Gerelateerde vragen